Na hlavný obsah

Pri útoku na vojenský autobus v Sýrii zomrelo najmenej 15 vojakov

Ďalších 18 utrpelo zranenia.

Pri útoku na vojenský autobus v Sýrii zomrelo najmenej 15 vojakov
Ilustračná snímka. Foto: ČTK/Xinhua

Pätnásť vojakov sýrskej armády zahynulo pri útoku na armádny autobus, ktorý sa odohral v nedeľu (6. 3.) podvečer v púšti v strednej časti Sýrie. Sýrske štátne médiá v tejto súvislosti informovali, že šlo o „teroristický útok“ spáchaný džihádistickou skupinou Islamský štát (IS), uviedla agentúra AFP.

Napriek pádu „kalifátu“ IS v roku 2019 táto islamistická skupina aj naďalej podniká útoky, pričom pri nich používa úkryty v Sýrskej púšti, ktorá sa rozprestiera od okraja hlavného mesta Damask až po iracké hranice.

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Spojenom kráľovstve informovalo, že príslušníci bunky IS „zaútočili na vojenský autobus“, pričom „zabili 15 vojakov a zranili 18 ďalších“.

Štátna tlačová agentúra SANA v nedeľu informovala o 13 mŕtvych „vrátane dôstojníkov“ a 18 zranených, ktorí sa stali obeťami „teroristického útoku“ na vojenský autobus.

SOHR, ktoré sa spolieha na sieť informátorov po celej krajine, uviedlo, že počet obetí sa môže zvýšiť, keďže väčšina vojakov bola „vážne zranená“.

IS sa k zodpovednosti za útok bezprostredne neprihlásil, poznamenala AFP.

V tomto roku bolo pri útokoch IS v Sýrskej púšti zabitých 61 prorežimných vojakov a milicionárov spojených s Iránom, sumarizovala AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet