Na hlavný obsah

Putin pridal milióny rubľov pre pozostalých po zabitých vojakoch

Peniaze dostane aj vojak, ktorý utrpí zranenia.

Putin pridal milióny rubľov pre pozostalých po zabitých vojakoch
Na snímke ruský prezident Vladimir Putin. Foto: TASR

Ruský prezident Vladimir Putin podpísal výnos o dodatočnom vyplatení piatich miliónov rubľov (43 000 eur) rodinám vojakov, ktorí zomreli počas operácií na Ukrajine či Sýrii.

V prípade, že vojak utrpí zranenia, budú mu vyplatené dodatočné tri milióny rubľov (26 000 eur). Oznámil to v sobotu (6. 3.) portál Kommersant s odvolaním sa na komuniké Kremľa.

Tieto jednorazové výplaty podľa dekrétu nijako neovplyvnia právo na získanie ďalších peňazí a opatrení sociálnej podpory, ako ich predpokladajú federálne a regionálne zákony.

Počty zabitých vojakov nie sú jasné

Putin už skôr uviedol, že pozostalým po zabitých vojakoch úrady vyplatia zo zákona 7,42 milióna rubľov (63 000 eur), raneným takmer tri milióny rubľov, pripomenul Kommersant.

Moskva tento týždeň uviedla, že počas bojov na Ukrajine prišlo o život 498 ruských vojakov a ďalších 1 597 utrpelo zranenia. Skutočný počet zabitých a zranených príslušníkov ruských síl je ale podľa britského ministerstva obrany takmer určite podstatne vyšší.

Ukrajinská armáda tvrdí, že Rusko od začiatku invázie prišlo o zhruba 10 000 vojakov. Tieto čísla nemožno overiť z nezávislých zdrojov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet