Na hlavný obsah

Ruská a ukrajinská delegácia sa opäť stretnú na mierových rokovaniach vo štvrtok

Konať sa majú neďaleko poľsko-bieloruských hraníc.

Ruská a ukrajinská delegácia sa opäť stretnú na mierových rokovaniach vo štvrtok
Na snímke ukrajinská vlajka v Kyjeve. Foto: TASR/AP

Na programe ďalších rusko-ukrajinských rozhovorov bude tiež dohoda o prímerí, uviedol v stredu (2. 3.) podľa agentúry AFP ruský vyjednávač. Rokovanie sa podľa neho uskutoční vo štvrtok (3. 3.) v Bielorusku, pôvodne nebol vylúčený ani stredajší večerný termín. Ruská strana očakáva príchod ukrajinskej delegácie, ktorá už je podľa AFP na ceste na miesto rokovania.

„Ukrajinská delegácia už vyrazila z Kyjeva. Očakávame, že dorazí vo štvrtok ráno,“ uviedol podľa médií ruský vyjednávač Vladimir Medinskij a zdôraznil, že obe strany sa „spoločne“ dohodli na rokovaní v Bielorusku, „neďaleko hraníc s Poľskom“.

Podľa kancelárie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského by k stretnutiu malo dôjsť niekde v Národnom parku Bielovežský prales.

Ruská a ukrajinská delegácia prvýkrát rokovali na ukrajinsko-bieloruských hraniciach v pondelok (28. 2.). Prvá schôdzka vyjednávačov bojujúcich strán od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu trvala podľa médií zhruba šesť hodín. Oba tímy sa potom dohodli na ďalšom kole rozhovorov a zamierili do svojich metropol ku konzultáciám.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet