Na hlavný obsah

Ruské sily zničili veľký metalurgický kombinát v Mariupole, tvrdí ukrajinská poslankyňa

Ide o jeden z najväčších závodov v Európe.

Ukrajinská poslankyňa Lesia Vasylenková informovala, že v dôsledku ruského ostreľovania došlo k zničeniu jedného z najväčších metalurgických závodov v Európe.

Zverejnila tiež video, ktoré zachytáva, ako sa z oceliarskeho kombinátu pri obliehanom meste Mariupol, ozývajú mohutné výbuchy a stúpajú oblaky hustého čierneho dymu, informovala televízia Sky News.

Podľa Vasylenkovej sa terčom ruského ostreľovania stal Metalurgický kombinát Azovstaľ ležiaci na predmestí Mariupola, ktorý obliehajú príslušníci ruských inváznych síl.

„Jeden z najväčších metalurgických závodov v Európe je zničený. Ekonomické škody sú obrovské. Životné prostredie je zdevastované,“ napísala na twitteri poslankyňa ukrajinského parlamentu za proeurópsku stranu Hlas.

Ostreľovanie Azovstaľu a rozsiahle škody v jeho areáli potvrdil aj poradca ukrajinského ministra vnútra Vadym Denysenko, podľa ktorého prebiehajú boje o ovládnutie závodu medzi ukrajinskou armádou a ruskými vojakmi.

Generálny riaditeľ kombinátu Enver Ckitišvili taktiež potvrdil, že došlo k ostreľovaniu závodu, avšak neuviedol, aký je rozsah škôd.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet