Na hlavný obsah

Ruské vojská zbombardovali detskú nemocnicu v Mariupole

Gubernátor Kyrylenko potvrdil 17 zranených.

Ruské vojská zbombardovali detskú nemocnicu v Mariupole
Na snímke je zničená pôrodnica v meste Mariupol. Foto: twitter/Dmytro Gurin

Ruská armáda zničila detskú nemocnicu v obliehanom prístavnom meste Mariupol na juhu Ukrajiny. Ako referuje spravodajský portál BBC, na facebooku to uviedla mestská rada.

Vo vyhlásení vydanom v stredu (9. 3.) popoludní mariupolskí predstavitelia uviedli, že „ruské okupačné sily zhodili niekoľko bômb na detskú nemocnicu“, pričom to opísali ako „skazu kolosálnych rozmerov“. Okupanti pri útokoch zasiahli detské oddelenie a pôrodnicu.

Úrady v prvej správe uviedli, že podľa očitých svedkov je zranených a mŕtvych zrejme veľké množstvo ľudí a škody sú kolosálne. Gubernátor Doneckej oblasti Pavlo Kyrylenko zatiaľ potvrdil 17 zranených. Nálet podnikli podľa neho v čase dohodnutého prímeria, ktoré malo umožniť evakuáciu civilistov.

BBC dosiaľ tieto informácie nezávisle neoverila, ale mariupolský mestský poslanec Dmytro Gurin povedal rovnaké informácie v rozhovore pre uvedenú britskú televíziu.

Informáciu na sociálnej sieti potvrdil aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. „Priamy úder ruských vojsk na pôrodnicu. Ľudia, deti sú pod troskami. Zverstvo! Ako dlho ešte bude svet spolupáchateľom, ktorý ignoruje teror? Zatvorte nebo hneď teraz! Zastavte vraždenie! Máte moc, ale zdá sa, že strácate ľudskosť,“ napísal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet