Na hlavný obsah

Rusko a Ukrajina si vymenili zajatcov

Ukrajinci vymenili starostu Melitopola za 9 zajatcov.

Rusko a Ukrajina si vymenili zajatcov
Zajatí ruskí vojaci, ktorých stroj zostrelila ukrajinská armáda, odpovedajú na otázky novinárov v tlačovom stredisku agentúry Interfax v Kyjeve. Foto: TASR/AP

Ruské ministerstvo zahraničných vecí v stredu (23. 3.) vyhlásilo, že medzi Ruskom a Ukrajinou prebehli od začiatku vojenskej invázie už dve výmeny zajatcov. Podľa podpredsedníčky ukrajinskej vlády Iryny Vereščukovej však doposiaľ prebehla iba jedna takáto výmena. Informuje o tom agentúra AFP.

„Ruské ministerstvo obrany zriaďuje každý deň humanitárne koridory a organizuje evakuáciu civilistov z obývaných oblastí. Okrem toho prebehli dve výmeny zajatcov medzi Ruskom a Ukrajinou,“ uviedol ruský rezort diplomacie na svojej webovej stránke.

Ruská ombudsmanka pre ľudské práva Taťjana Moskaľkovová v pondelok (21. 2.) uviedla, že vymenili 9 ruských zajatcov za starostu ukrajinského mesta Melitopol Ivana Fedorova.

Vereščuková však v stredu poprela informáciu o dvoch výmenách zajatcov. Podľa nej prebehla výmena iba jedna.

„Už predtým sa informovalo o výmene v súvislosti so starostom Melitopolu. Nijaká iná výmena sa nekonala,“ uviedla Vereščuková. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v stredu odmietol informáciu o výmene zajatcov komentovať, píše AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet