Na hlavný obsah

Ruskú inváziu na Ukrajinu odsúdil aj Izrael, uviedla prezidentka

Čaputová sa v pondelok stretla s izraelským šéfom diplomacie.

Ruskú inváziu na Ukrajinu odsúdil aj Izrael, uviedla prezidentka
Na snímke vľavo minister zahraničných vecí Izraela Yair Lapid a prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: Facebook: Zuzana Čaputová

Slovensko má s Izraelom výborný vzťah, ktorý chceme ešte viac prehlbovať. Po pondelkovom (14. 3.) stretnutí s izraelským ministrom zahraničných vecí Yairom Lapidom to na sociálnej sieti napísala prezidentka Zuzana Čaputová.

So šéfom izraelskej diplomacie sa prezidentka rozprávala aj o ruskej invázii na Ukrajinu. „Obaja odsudzujeme ruskú inváziu, pre ktorú neexistuje žiadne ospravedlnenie. Vojna má vždy priamy dosah na životy miliónov ľudí, priamo na Ukrajine, ale aj tu u nás,“ uviedla prezidentka.

Ako dodala, Izrael si veľmi váži podporu, ktorú Slovensko preukazuje vojnovým utečencom z Ukrajiny. „Spoločne tiež podporujeme všetko úsilie, ktoré smeruje k diplomatickému riešeniu konfliktu, a ktoré prinesie mier pre suverénnu Ukrajinu,“ ukončila Čaputová.

S Lapidom sa v pondelok stretol aj slovenský minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS), ktorý Izrael označil za kľúčového partnera pre Slovensko.  Ministri sa zhovárali o politickej spolupráci či dianí na Ukrajine a Blízkom východe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko