Na hlavný obsah

Ruský vojak odovzdal Ukrajincom tank, dostane 10 000 dolárov

Používal telefón s ukrajinským číslom.

Ruský vojak odovzdal Ukrajincom tank, dostane 10 000 dolárov
Ruský tank s písmenom Z. Foto: RTVS

Jeden z ruských vojakov, ktorý bol súčasťou inváznych síl na Ukrajine, odovzdal domácej armáde tank. Dostane za to odmenu 10 000 dolárov. Informoval o tom v utorok (22. 3.) poradca ukrajinského ministra vnútra Viktor Andrusiv, píše britská stanica Sky News.

Andrusiv uviedol, že pred niekoľkými dňami zatelefonoval ukrajinskej armáde ruský vojak, ktorý povedal, že podľa neho je vojna nezmyselná, avšak nemôže sa vrátiť domov. Ruským vojakom vraj dochádzajú potraviny, pričom vedenie vojny je chaotické.

Ruský vojak používal telefón s ukrajinským číslom, na ktoré ukrajinské ministerstvo vnútra pravidelne posiela inštrukcie pre ruských vojakov, ako sa vzdať.

Muža zadržali

Ukrajinskí spravodajskí agenti potvrdili, že telefonát bol pravý a z dronu sa ubezpečili, či nejde o pascu, povedal Andrusiv. Dodal, že muža následne zadržali. Tento vojak bol údajne posledným členom posádky tanku, zvyšok ušiel domov.

Poradca ukrajinského ministra vnútra vraj chcel zverejniť video z incidentu, avšak špeciálne jednotky ho od toho odhovorili.

Dodal, že kým vojna neskončí, ruský zajatec bude na Ukrajine „v komfortných podmienkach s televízorom, telefónom, kuchyňou a sprchou“.

Britská stanica Sky News uvádza, že tento príbeh nie je možné overiť, avšak určite pomôže Ukrajine v propagandistickej vojne s Ruskom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet