Na hlavný obsah

Slovensko bojuje o strategického investora

V našej krajine zatiaľ chýba dostatočne veľký priemyselný park, kam by mohol prísť.

Slovensko bojuje o strategického investora. Do leta by sa mal rozhodnúť, či bude podnikať na Slovensku alebo v Maďarsku. Tvrdí to rezort hospodárstva.

V našej krajine zatiaľ chýba dostatočne veľký priemyselný park, kam by mohol prísť. Pre chýbajúce pozemky sme aj v minulosti prišli o mnoho-miliónovú investíciu.

Miliardy preinvestovaných eur a tisíce nových pracovných miest. To sľubuje minister hospodárstva v prípade, ak by sa investor rozhodol pre Slovensko. Odkiaľ je a v akej oblasti podniká, prezradiť odmietol.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„K tomuto investorovi sa nebudem nijako vyjadrovať, nechcem tú investíciu nijak ohroziť,“ uviedol Richard Sulík (SaS) minister hospodárstva.

Novú fabriku plánuje v Európe údajne postaviť automobilka Volvo. Informovali o tom nemecké médiá. Švédska firma pre RTVS potvrdila, že do roku 2025 plánuje svoje továrne vyťažiť na maximum. Ďalší rast produkcie by si preto vyžadoval novú investíciu.

„Žiadne takéto rozhodnutie nebolo prijaté, ale neustále vyhodnocujeme naše výrobné procesy, aby sme sa uistili, že sú v súlade s budúcimi plánmi rastu,“ uviedla spoločnosť Volvo cars vo svojom písomnom stanovisku.

Slovensko pred štyrmi rokmi prišlo o investíciu nemeckej automobilky BMW. Súperilo s Maďarskom. Firme u nás chýbali vhodné podmienky. Podobný scenár by sa už opakovať nemusel.

Štát pri Košiciach pripravuje strategický priemyselný park s rozlohou približne 400 hektárov. Začína vykupovať pozemky. Vláda na to vyčlenila vyše 70 miliónov eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika