Na hlavný obsah

Spojené štáty sú silným spojencom Slovenska, povedal Heger

Vo štvrtok sa stretol s americkým ministrom obrany.

Spojené štáty sú silným spojencom Slovenska, povedal Heger
Na snímke americký minister obrany Lloyd Austin a premiér Eduard Heger. Foto: Tlačový odbor Úradu vlády SR

Slovensko má v Spojených štátoch silného spojenca, ktorý v prípade útoku okamžite príde na pomoc a ochráni jeho obyvateľov. Po štvrtkovom (17. 3.) stretnutí s americkým ministrom obrany Lloydom Austinom to na sociálnej sieti napísal premiér Eduard Heger (OĽANO).

„Tieto slová sú v čase, kedy Rusko agresívne napadlo nášho východného suseda, veľmi dôležité. Cením si záväzok našich spojencov zvýšiť bezpečnosť Slovenska,“ uviedol Heger.

Dodal, že v najbližších dňoch na Slovensko z USA príde technika potrebná na zvýšenie slovenskej obranyschopnosti. S ministrom obrany USA hovoril aj o vojenskej pomoci Ukrajine. Spojenci musia podľa neho „urobiť všetko preto, aby nepadla do rúk Vladimira Putina.“

„Slovenská vláda je ochotná poskytnúť aj vojenskú techniku, ale len za podmienok, že neohrozíme bezpečnosť vlastnej krajiny. Tá je pre nás na prvom mieste,“ skonštatoval.

S Austinom sa stretol vo štvrtok aj slovenský minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Okrem situácie na Ukrajine ministri hovorili aj o modernizácii slovenských ozbrojených síl.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko