Na hlavný obsah

Štefan Hamran zostáva na čele polície, vymenoval ho minister vnútra

Dosiaľ pôsobil vo funkcii na základe dočasného poverenia.

Štefan Hamran zostáva na čele polície, vymenoval ho minister vnútra
Na snímke Štefan Hamran. Foto: TASR

Štefan Hamran zostáva na čele polície. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) ho vo štvrtok (31. 3.) vymenoval k 1. aprílu za policajného prezidenta. Dosiaľ pôsobil vo funkcii na základe dočasného poverenia. Inforomovala o tom Michaela Paulenová z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR.

„Pána Hamrana som vnímal ako dlhoročného profesionála už vo funkcii veliteľa útvaru osobitného určenia. Má za sebou hmatateľné výsledky nielen doma, ale aj na zahraničnej úrovni. Svoje kvality preukázal aj počas poverenia výkonom dočasne neobsadenej riadiacej funkcie šéfa Policajného zboru,“ skonštatoval minister vnútra.

Stanovil si viacero priorít

Prioritami nového šéfa polície sú reforma Policajného zboru na úrovni prezídia a výrazné personálne posilnenie regionálnych štruktúr.

Zamerať sa chce tiež na náležité materiálno-technické zabezpečenie pre policajtov, udržiavanie schopných a spôsobilých profesionálov v systéme, ale aj zvyšovanie nárokov na morálny a odborný kredit všetkých policajtov s dôrazom na riadiace a veliace štruktúry.

Plánuje aj zvýšenie školiacich kapacít stredných odborných policajných škôl so zameraním na základné policajné vzdelanie. Vytvorenie nového, motivujúceho, atraktívneho a stabilizačného systému platových a ďalších náležitostí policajta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko