Na hlavný obsah

Strana Aliancia podporí Ondreja Luntera na šéfa BBSK

Spoločné memorandum obsahuje päť rôznych bodov.

Strana Aliancia podporí Ondreja Luntera na šéfa BBSK
Na snímke podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ondrej Lunter. Foto: TASR

Kandidatúru Ondreja Luntera (nezávislý) na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) v tohtoročných voľbách podporí aj strana Aliancia. Zástupcovia strany o tom informovali v piatok (18. 3.) v Rimavskej Sobote.

Lunter a zástupcovia Aliancie podpísali i spoločné memorandum o podpore kandidáta na predsedu BBSK obsahujúce päť rôznych bodov. Okrem politickej podpory sa signatári zaväzujú k tomu, že vo voľbách nebudú spolupracovať so stranou Smer-SD a politickými extrémistami.

Veria v jeho schopnosti

„Podpora strany Aliancia je prvým krokom k tomu, aby sme išli ďalej a aby veci fungovali aj na juhu nášho kraja v oblasti dopravy, dopravnej infraštruktúry, školstva, sociálnych služieb, ale aj príjmov z turistického ruchu,“ uviedol Lunter s tým, že je dôležité, aby sa kraj rozvíjal vo všetkých regiónoch.

Zástupcovia Aliancie ocenili i doterajšiu spoluprácu s kandidátom na predsedu kraja, ktorý aktuálne pôsobí ako podpredseda BBSK.

„Verím, že schopnosti, ktoré preukázal už doterajšou prácou, sú práve to, čo v kraji potrebujeme. Oceňujem jeho nasadenie v témach regionálneho rozvoja, vďaka ktorým sa aj náš región rozvíja a potrebuje sa rozvíjať aj ďalej,“ poznamenal primátor Fiľakova Attila Agócs.

Podpora viacerých strán

Ondrej Lunter svoju kandidatúru oznámil v druhej polovici februára, súčasný predseda BBSK Ján Lunter sa o funkciu druhýkrát uchádzať nebude. Lunter avizoval, že kandiduje ako nezávislý kandidát, no uchádzať sa bude o širšiu politickú podporu.

Tú mu už vyslovili strany Sloboda a Solidarita, Kresťanskodemokratické hnutie, Progresívne Slovensko, Spolu-SD a Občianska konzervatívna strana.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny