Na hlavný obsah

Súd s Kučerkom pokračuje, vypovedal svedok

Bývalý vyšetrovateľ NAKA je stíhaný za prijatie úplatkov.

Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici pokračovalo hlavné pojednávanie s Mariánom Kučerkom. Bývalý vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry je stíhaný za prijatie úplatkov v kauzách Judáš a Očistec.

Dvadsaťpäťtisíc eur od podnikateľa Norberta Bödöra za pomoc firme synovca exministra hospodárstva Štefana Žigu, ktorá bola podozrivá z podvodov.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Dvestotisíc eur od bývalého príslušníka SIS Františka Böhma za ukončenie sledovania firmy JOPI Trade. Tieto úplatky mal údajne zobrať expolicajt NAKA Marián Kučerka.

„Vzhľadom na to, že môj klient urobil vyhlásenie, že sa cíti byť nevinný, tak podmienky na uzavretie dohody neboli možné,“ uviedla Ingrid Zlochová, obhajkyňa obžalovaného Mariána Kučerku.

Marián Kučerka sa rozhodol vypovedať až po vypočutí viacerých svedkov. V piatok (11. 3.) sa pred sudcu posadil Bernard Slobodník.

Vo svojej výpovedi potvrdil stretnutie so Žigovcami aj prevzatie obálky od Norberta Bödöra so sumou 50 000 eur, ktorú si s Mariánom Kučerkom rozdelili na polovicu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko