Na hlavný obsah

Súdna rada navrhuje Ricziovú ako dodatočnú sudkyňu Všeobecného súdu EÚ

Podľa Mazáka ide o kvalitnú kandidátku.

Súdna rada navrhuje Ricziovú ako dodatočnú sudkyňu Všeobecného súdu EÚ
Ilustračné foto - súdne kladivko na jednej z hviezd na vlajke EÚ. Foto: TASR

Súdna rada SR zvolila Beatrix Ricziovú za kandidátku na dodatočnú sudkyňu Všeobecného súdu EÚ. Jej kandidatúru ešte musí odsúhlasiť vláda. Potom sa bude môcť postaviť pred poradný výbor Rady EÚ, informovala hovorkyňa Kancelárie Súdnej rady SR Veronika Müller.

Súdna rada SR odsúhlasila kandidatúru Ricziovej jednohlasne. „Som veľmi vďačná členom súdnej rady, že mi prejavili svoju dôveru a pokúsim sa urobiť všetko pre to, aby som ich nesklamala. V tejto súvislosti to zároveň vnímam ako veľký záväzok pracovať konzistentne a ešte viac na tom, aby som uspela a aby som sa stala aj platným členom súdu,“ uviedla po vyhlásení výsledkov.

Ricziovú navrhla ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. V súčasnosti zastupuje SR pred súdmi EÚ. V minulosti okrem iného pôsobila aj na Úrade vlády SR. Venuje sa i publikačnej činnosti. Ovláda angličtinu, francúzštinu a nemčinu.

„Navrhli sme kvalitnú kandidátku. Jej doterajšia kariéra a výsledky, ako aj vypočutie pred súdnou radou, dávajú záruky, že súdna rada posiela pred vládu skutočne kvalitného a odborne zdatného kandidáta,“ povedal predseda Súdnej rady SR Ján Mazák.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko