Na hlavný obsah

Učiteľ, ktorý zneužil 17 chlapcov v čase ich spánku, dostal trest 4,5 roka za mrežami

Súd mu tiež nariadil sexuologické liečenie.

V prípade učiteľa, ktorý na lyžiarskom výcviku, zneužil maloletých chlapcov, padol verdikt. Sexuálny deviant dostal trest 4,5 roka nepodmienečne. Rozhodla o tom sudkyňa na Okresnom súde v Spišskej Novej Vsi. Rozsudok nie je právoplatný.

Bývalý učiteľ z Prešova, ako vedúci pedagogický dozor lyžiarskeho výcviku, pred vyše tromi rokmi sexuálne zneužil 17 chlapcov vo veku 12 až 13 rokov. „Na ktorých vykonával sexuálne praktiky v čase ich spánku, čím zneužil ich bezbrannosť,“ uviedla Jarmila Janová, hovorkyňa Krajskej prokuratúry v Košiciach.

Sexuálny deviant sa k skutku priznal a svoj čin oľutoval. V utorok (22. 3.) si na Okresný súd v Spišskej Novej Vsi verdikt osobne vypočuť neprišiel.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

“Obžalovaný Michal Bilišňanský sa uznáva vinným. Okresný súd mu za to ukladá trest odňatia slobody v trvaní 54 mesiacov. Na výkon trestu sa zaraďuje do ústavu s minimálnym stupňom stráženia,” uviedla sudkyňa.

Súd tiež obžalovanému mužovi nariadil sexuologické liečenie ambulantnou formou. Na 7 rokov mu zakázal vykonávať pedagogickú, športovú, trénerskú či inú pracovnú činnosť spojenú s dozorom a kontaktom s maloletými chlapcami. 

Každému z poškodených maloletých detí súd priznal náhradu nemajetkovej ujmy vo výške 1 000 eur. V jednom prípade súd pre ujmu na zdraví nariadil uhradiť bolestné vo výške 607 eur a Všeobecnej zdravotnej poisťovni preplatiť liečebné náklady vo výške 337 eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny