Na hlavný obsah

Ukrajina tvrdí, že v Charkove pristáli ruskí výsadkári, hlásia najmenej 21 mŕtvych

Prebiehajú ťažké boje.

Ukrajina tvrdí, že v Charkove pristáli ruskí výsadkári, hlásia najmenej 21 mŕtvych
Hasič sa pozerá na zničenú radnicu v Charkove. Foto: TASR/AP

Ukrajinská armáda oznámila, že na druhé najväčšie mesto Charkov v noci zaútočili ruskí výsadkári. V meste podľa nich vypukli ťažké boje, informovala agentúra AFP. Ostreľovanie si vyžiadalo 21 mŕtvych a 112 zranených.

„Príslušníci ruských výsadkových jednotiek pristáli v Charkove… a napadli miestnu nemocnicu. Pokračujú boje medzi útočníkmi a Ukrajincami,“ uviedla ukrajinská armáda vo vyhlásení zverejnenom v aplikácii Telegram.  

Podľa stanice BBC, ktorá sa odvolala na ukrajinskú agentúru UNIAN a predstaviteľov ukrajinskej armády, ruskí výsadkári napadli jednu z miestnych vojenských nemocníc.

Podľa informácii Ukrajinskej bezpečnostnej služby SBU k ruskému výsadku v približne 1,5-miliónovom Charkove došlo krátko pred 3.30 h miestneho času, píše denník The Guardian.

Útok si vyžiadal 21 mŕtvych

Ruské ostreľovanie Charkova si za utorok (1. 3.) vyžiadalo 21 mŕtvych a 112 zranených, oznámil v stredu (2. 3.) na Facebooku šéf charkovskej regionálnej správy Oleh Sinehubov. TASR o tom informovala na základe správy denníka The Guardian.

Ukrajinské obranné pozície boli v noci na stredu „neustále pod nepriateľskou paľbou“, uviedol Sinehubov s tým, že ruská armáda útočila na severovýchodné a severné časti mesta. Zároveň potvrdil, že došlo k útoku na miestnu vojenskú nemocnicu.

V centre Charkova raketa v utorok (1. 3.) zasiahla budovu miestnych úradov na tamojšom Námestí slobody, ktoré je vôbec najväčším námestím na Ukrajine, informovali miestne médiá, podľa ktorých raketa zabila najmenej šesť ľudí. Ruské rakety zasiahli mesto už v pondelok (28. 2.), keď si vyžiadali najmenej 11 mŕtvych, desiatky zranených a 87 zničených budov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet