Na hlavný obsah

Ukrajinská armáda údajne zostrelila pri Odese dve ruské stíhačky

K pokusu o vylodenie zatiaľ nedošlo.

Ukrajinská armáda údajne zostrelila pri Odese dve ruské stíhačky
Na ilustračnej snímke ruská stíhačka. Foto: Wikimedia Commons - Voľné dielo

Generálny štáb ukrajinskej armády v stredu (16. 3.) oznámil, že ukrajinské jednotky kladú po celej krajine tvrdý odpor a že spôsobujú Moskve ťažké straty.

Ruské jednotky sa podľa Kyjeva momentálne sústreďujú predovšetkým na upevnenie pozícií na obsadených územiach. Tieto tvrdenia však nebolo možné nezávisle overiť. Informovala o tom agentúra DPA.

Ukrajinské letectvo informovalo, že pri prístavnom meste Odesa zostrelili dve ruské stíhacie lietadlá Suchoj Su-30. Podľa regionálneho vojenského štábu sa neúspešne pokúšali eliminovať tamojšiu ukrajinskú protivzdušnú obranu.

Pri pobreží Čierneho mora sa plaví niekoľko ruských bojových lodí, z ktorých jedna údajne ostreľovala ukrajinské pozície. Zatiaľ však k pokusom o vylodenie nedošlo.

Podľa ukrajinských údajov padlo od začiatku ruskej invázie z 24. februára asi 13 800 ruských vojakov. Zničili tiež údajne okolo 430 tankov, 1 375 obrnených vozidiel a stovky ďalších automobilov, ako aj zhruba 85 bojových lietadiel a viac ako 100 vrtuľníkov. Ani tieto údajne nie je možné nezávisle overiť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet