Na hlavný obsah

Utečenci smerujú z hraníc aj do centra v Michalovciach

Preváža ich tam kyvadlová doprava.

K stredajšiemu (16. 3.) ránu utieklo na Slovensko z Ukrajiny vyše 220 000 ľudí. Najviac ich prechádza cez hraničný priechod vo Vyšnom Nemeckom. Pomoc z tohto priechodu sa už presunula aj do veľkokapacitného centra v Michalovciach.

Základná pomoc pre vojnových utečencov je a aj bude na najväčšom hraničnom priechode Vyšné Nemecké k dispozícii nepretržite.

„Zostáva tu takzvaný welcome tím, to sú ľudia, ktorí budú prvým kontaktným bodom pre utečencom prichádzajúcich z Ukrajiny. Nejaký priestor pre základné občerstvenie. Zostáva tu zdravotná a psychologická pomoc a podobne. Všetko ostatné sa presúva alebo presunulo už do veľkokapacitného centra v Michalovciach,“ uviedol koordinátor Migračného úradu Ministerstva vnútra SR Branislav Tichý.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Priváža ich tam kyvadlová doprava. Autobusy z Vyšného Nemeckého odchádzajú každých 30 až 60 minút.

„Som tu už asi týždeň, všetky trojo hraníc som prešiel. Vozili sme ľudí do Bratislavy, Liptovského Hrádku, no najčastejšie teraz do Košíc,“ uviedol vodič autobusu Rastislav.

„My sme tu už týždeň, prvých 5 dní sme boli trikrát v Bratislave, teraz väčšinou vozíme Košice a Michalovce. Objednalo si nás ministerstvo vnútra,“ dodal vodič autobusu Stanislav.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny