Na hlavný obsah

V Belgicku do skupiny ľudí narazilo auto, zahynulo najmenej šesť osôb

Desiatky ľudí utrpeli zranenia.

V Belgicku do skupiny ľudí narazilo auto, zahynulo najmenej šesť osôb
Na snímke miesto, kde auto narazilo do skupiny ľudí v Belgicku. Foto: ČTK

Najmenej šesť ľudí prišlo o život v nedeľu (20. 3.) po tom, čo do skupiny osôb na karnevalovom podujatí v Belgicku narazilo vozidlo. S odvolaním sa na miestnych činiteľov o tom informujú belgické médiá.

Podľa poslednej bilancie po incidente zostalo tiež skoro 40 zranených, z toho 10 vážne. Vodič auta skončil vo väzbe.

K incidentu došlo  v mestskej časti Strépy-Bracquegnies v meste La Louvière južne od Bruselu okolo 05.00 h ráno.

Tragédia sa odohrala v mestskej časti Strépy-Bracquegnies okolo 05: 00. „Auto, ktoré išlo značnou rýchlosťou, vošlo do davu, ktorý sa zhromaždil pri príležitosti sprievodu Gillesov,“ uviedlo mesto, pričom odkazovalo na názov ústredných postáv belgických karnevalov. „Vodič následne pokračoval v ceste, ale ho zastavili,“ píše sa vo vyhlásení.

Prvé bilancie sa upravili

Prečo vozidlo do ľudí nabehlo, nebolo jasné, uvádza web rozhlasovej a televíznej spoločnosti RTL. Spravodajca tohto média, ktorý bol na mieste, uviedol, že vozidlo pri príchode k davu zrýchlilo a že „kým si ktokoľvek mohol uvedomiť, čo sa deje, boli všetci na zemi“.

V prvej bilancii úrady hlásili štyroch mŕtvych, šéf záchranných služieb v regióne Henegavsko Claude Hainaut následne ohlásil ďalšie dve straty na životoch.

„Aktuálnu bilanciu predstavuje šesť mŕtvych ľudí na mieste, desať vážne zranených, desať o niečo menej vážne a 17 ľahko zranených,“ uviedol. Pri prejazde auta podľa neho bolo na mieste asi 70 ľudí.

V aute bolo zrejme viac ľudí

Vo vozidle zrejme bolo viac osôb, pričom podľa verejnoprávnej spravodajskej spoločnosti RTBF všetky vzali do väzby.

Otrasné správy zo Strépy-Bracquegnies. Komunitu, ktorá sa schádzala k oslave, zasiahli priamo do svojho srdca,“ napísal na twitteri belgický premiér Alexander De Croo. Dodal, že myslí na obete a ich blízkych, a vyjadril podporu krízovým zložkám.

Zatiaľ nie je známe, či vozidlo do skupiny ľudí narazilo úmyselne. Podľa miestnych úradov vodič po incidente pokračoval v jazde, podarilo sa ho však zastaviť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet