Na hlavný obsah

V Bratislave bude v piatok ďalšie protestné zhromaždenie Mier Ukrajine

Organizátori predstavili požiadavky na pomoc Ukrajine.

V Bratislave bude v piatok ďalšie protestné zhromaždenie Mier Ukrajine
Na snímke účastníci protestného zhromaždenia Mier Ukrajine na Námestí SNP 4. marca 2022 v Bratislave. Foto: TASR

Iniciatíva Mier Ukrajine zvoláva na piatok (11. 3.) o 17.00 h na Námestie SNP v Bratislave ďalšie protestné zhromaždenie na podporu Ukrajiny a jej občanov pod názvom Mier Ukrajine: ZA VAŠU a NAŠU SLOBODU – Spolu zvíťazíme!

„Náš hlas je aktuálne našou jedinou občianskou odpoveďou,“ uviedli organizátori v tlačovej správe. Cieľom podujatia je okrem opätovného odmietnutia bezprecedentnej ruskej agresie aj predstavenie konkrétnych požiadaviek na okamžitú pomoc Ukrajine.

Takisto apelujú na zastavenie ruskej propagandy na území EÚ a SR v prostredí médií a slovenského internetu. Ruská propaganda a dezinformačná scéna sú namierené proti ústavnému poriadku SR a my sme povinní sa voči týmto hrozbám brániť – obzvlášť v čase ohrozenia,“ zdôraznila iniciatíva.

“Sme odhodlaní pokračovať v neustálej podpore našich susedov. Nemôžeme v tom Ukrajincov nechať samotných, pretože proti putinovským zverstvám bojujú v mene celej Európy. Mier na Ukrajine nastane len ak sa spoločne zomkneme a budeme trvať na ešte intenzívnejšej a silnejšej podpore Ukrajincov. Spolu zvíťazíme,”  hovorí Ľudmila Verbická, zakladateľka Ukrajinsko-Slovenskej Iniciatívy a členka iniciatívy Mier Ukrajine.

“Denne naše hranice prekračujú tisíce ľudí na úteku pred vojnou. Je to obrovský nápor na vyčerpaných dobrovoľníkov, zástupcov mimovládnych organizácií či samospráv, ktorí nezištne a neúnavne pomáhajú na východe našej republiky. Potrebujú tiež cítiť našu silnú podporu a najmä konkrétnu podporu štátu, ktorý pripraví potrebné opatrenia na pomoc v tejto krízovej situácii,” dodáva Lucia Štasselová, členka iniciatívy Mier Ukrajine.

“Rusko dlhodobo označuje Slovensko aj EÚ za nepriateľov a vedie proti nám hybridnú vojnu. Čelíme systematickému útoku ruskej propagandy, ktorá sa u nás zapla na plné obrátky a cielene manipuluje verejnú mienku. Za veľmi dôležitý preto považujeme boj proti paľbe ruskej propagandy v médiách a na internete. Sme znepokojení veľmi nebezpečným trendom zľahčovania zničujúcich dopadov vojenských zverstiev Putinovej armády na ukrajinský ľud. Preto vyzývame naše úrady, aby proti takémuto konaniu zasiahli a prísne ho postihovali,“ doplnil ďalší z členov iniciatívy Mier Ukrajine, IT špecialista Marián Kulich.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko