Na hlavný obsah

V Charkove sa stovky ľudí skrývajú v staniciach metra. Ostreľovanie mesta pokračuje

Ruské útoky tam zničili asi tisíc domov.

Druhé najväčšie ukrajinské mesto Charkov za posledných 24 hodín ostreľovali viac ako dvestokrát. Guvernér oblasti Oleg Synegubov vyhlásil, že Rusko použilo na ostreľovanie mesta delostrelectvo, viaceré raketové odpaľovacie systémy a mínomety.

Ruské útoky tam zničili asi tisíc domov. Aj preto dobrovoľníci prikryli vrecami s pieskom 16-metrovú sochu Tarasa Ševčenka, ukrajinského národného básnika. Priamo v Charkove natáčal štáb RTVS.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

V takmer dvojmiliónovej metropole východnej Ukrajiny sa na uliciach pohybuje len pár ľudí. Následky ruskej agresiu sú viditeľné na stovkách zbombardovaných domov.

Stovky ľudí sa v Charkove nachádzajú v staniciach metra. Všetci spoločne dúfajú, že vojna sa čoskoro skončí a oni sa budú môcť vrátiť domov.

„Každé ráno sa zobudím a rozmýšľam, že hádam už dnes bude všetkému koniec. Keď počujem menej bombardovania, hovorím si, že sa možno vojna skončila. Je to veľmi, veľmi ťažké, no čo robiť? Nemám kam ísť, môj dom v severnej Saltovke zbombardovali. Kam sa vrátim, neviem,“ hovorí Ľudmila, obyvateľka mesta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet