Na hlavný obsah

V Dubnici nad Váhom spúšťajú projekt s názvom Adoptuj si svoju rodinu

Pomoc zastrešuje občianske združenie.

V Dubnici nad Váhom spúšťajú nový projekt s názvom Adoptuj si svoju rodinu. Darcovia môžu na pravidelnej báze podporovať ľudí v núdzi. Zázemie rodín, ktoré potrebujú pomoc, preveruje občianske združenie. Potom ich spojí s darcami.

Adresne, pravidelne a lokálne podporovať rodiny v Dubnici nad Váhom, ktoré sa dostali do horšej životnej situácie. To je cieľom projektu Adoptuj si svoju rodinu. Pomáhať sa rozhodol aj otec mladej rodiny Marcel Bednár.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Zaujal ma príbeh pani Jany, ktorá má dve školou povinné deti. Pracuje vo fabrike, aby mohla platiť účty a dať deťom, čo potrebujú. V dnešnej dobe to pri cenách potravín a nájmov nestačí,“ uviedol. Bednár sa preto rozhodol pomôcť formou pravidelných nákupov.

„Mám tendenciu pomôcť aspoň kúskom, ktorý si viem vyčleniť. Aby som im kúpil základné potraviny, mlieko, mäso,“ povedal.

Pomoc rodinám v núdzi zastrešuje občianske združenie. Prepája darcov s prijímateľmi. Niekomu pomôže mesačne prispieť 30 eur k rozpočtu či doplatiť čiastku na poplatkoch za lieky. Deti sa potešili aj úhrade za voľnočasové krúžky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny