Na hlavný obsah

V Humennom je kapacita stanového tábora zaplnená na polovicu

Kapacity povoľujú 400 ľudí.

V jednom stane je 20 lôžok. Utečenci majú k dispozícii aj toalety či sprchy. Teplu stravu im nosia trikrát denne. Dobrovoľníci im okrem toho zabezpečujú plienky, šaty, sladkosti pre deti a nechýba ani zdravotná starostlivosť.

Na ubytovanie v stanoch so zabezpečeným vykurovaním a osvetlením slúžia poľné lôžka, karimatky a spacie vaky. Do stanového mestečka v Humennom prišlo doteraz viac ako 200 utečencov. Viacerí sú zo susedného Užhorodu.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Charitatívne zariadenie v Dolnom Smokovci je do odvolania uzavreté. Štáb RTVS mohol nakrúcať len cez okno a v kuchyni za dodržania prísnych hygienických opatrení.

V stanoch, ktoré postavili hasiči pred troma dňami, je momentálne ubytovaných 190 utečencov. Kapacity však povoľujú až 400 ľudí.

„Sme tu mali najviac 216 utečencov, ale postupne sa tie počty menia, nakoľko niektorí odchádzajú, iní zase prichádzajú, potom niektorí si zase nájdu nejakú cestíčku, že niekam idu a odchádzajú cele skupiny. Dnes nám odišla 45 členná skupina,“ priblížil veliteľ Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Humennom Marián Pouchan.

Väčšina Ukrajincov prišla zo susedného Užhorodu, kde boje zatiaľ síce nie sú, no vojny sa obávajú rovnako ako ľudia zo vzdialenejších miest.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny