Na hlavný obsah

V Košiciach horel autobus MHD, nikto sa nezranil

Viaceré spoje preto meškali.

Košických hasičov v pondelok (21. 3.) krátko pred 5.00 h privolali k požiaru autobusu MHD na Bardejovskej ulici v Košiciach. Po príchode na miesto udalosti zistili, že plamene zachvátili celú zadnú časť vozidla. Požiar sa nachádzal v 3. štádiu horenia.

Informoval o tom Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) na facebooku. „Zasahujúcim hasičom sa požiar podarilo o niekoľko minút zlikvidovať,“ napísali hasiči.

Zbor spresnil, že pri udalosti sa nikto nezranil.

Zrejme išlo o skrat elektroinštalácie

Hovorkyňa košického mestského dopravného podniku Vladimíra Petrušová spresnila, že k udalosti došlo na križovatke Bardejovská – Popradská v smere na Luník VIII, pričom zahorelo v zadnej časti kĺbového 18-metrového CNG autobusu Citelis.

„Pravdepodobne išlo o skrat elektroinštalácie, presnú príčinu vzniku však určí až ďalšie vyšetrovanie. Autobus bol vyrobený v roku 2010, od tohto roku ho aj máme v našom vozovom parku,“ povedala. Škody odhaduje na cca 15 000 eur.

V dôsledku udalosti dochádzalo k meškaniu spojov v rozsahu päť až desať minút na linkách 10, 17, 32, 34 a 54. Uvedené linky premávali odklonom cez Popradskú a Michalovskú ulicu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny