Na hlavný obsah

Vlhová obsadila 4. miesto v prvom kole záverečného slalomu sezóny

Prvé kolo vyhrala Nemka Dürrová.

Vlhová obsadila 4. miesto v prvom kole záverečného slalomu sezóny
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová vo finále obrovského slalomu žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo francúzskom stredisku Courchevel/Meribel. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala po 1. kole sobotného (19. 3.) finálového slalomu Svetového pohára na štvrtej priečke. Vo francúzskom dejisku Courchevel/Meribel zaostávala za vedúcou Nemkou Lenou Dürrovou o 48 stotín sekundy.

Druhá pozícia patrila Švajčiarke Michelle Gisinovej (+0,37), priebežne tretia bola Slovinka Ana Buciková (+0,40).

Dvadsaťšesťročná Vlhová mala už vo veľkom predstihu vo vrecku prvenstvo v hodnotení disciplíny, keď zvíťazila v piatich slalomoch tejto sezóny SP a dvakrát bola druhá za Američankou Mikaelou Shiffrinovou.

Na pódiu nestála jedine v predchádzajúcej súťaži vo švédskom Are, kde už ako úradujúca olympijská víťazka obsadila pred týždňom štvrté miesto. Post slalomovej kráľovnej zimy chcela potvrdiť na finálovom podujatí.

Predviedla riskantnú a agresívnu jazdu

So štartovým číslom 3 predviedla agresívnu a riskantnú jazdu, v niektorých bránkach však bola o čosi neskôr. Zaradila sa tesne za Gisinovú a Bucikovú, súperkám odskočila až Dürrová.

Hneď po Slovenke sa vydala na trať Shiffrinová, ktorá prvým a druhým miestom v zjazde a super-G znemožnila rivalke obhajobu veľkého glóbusu.

V slalome Američanka momentálne neoplýva takou istotou, napriek tomu dokázala svoju jazdu v závere vygradovať a manko na Vlhovú stiahla z necelej pol sekundy aspoň na 18 stotín. V porovnaní s Dürrovou však zaostávala až o 0,66 s.

Rakúšanka Katharina Liensbergerová, jediná slalomová víťazka v tomto ročníku okrem Vlhovej a Shiffrinovej, išla na trati svojho trénera. Veľkou chybou v hornej časti sa vyviedla z rytmu, už sa nezvládla dostatočne skonsolidovať a nabrala takmer dvojsekundovú stratu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport