Na hlavný obsah

Vlhová nedosiahla v slalome na pódium, skončila štvrtá

Shiffrinová finišovala na deviatom mieste.

Vlhová nedosiahla v slalome na pódium, skončila štvrtá
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR/AP

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila v sobotnom (12. 3.) slalome Svetového pohára v Are na štvrtom mieste. Triumfovala Rakúšanka Katarína Liensbergerová, ktorá dosiahla prvý triumf v sezóne.

Druhá bola Nórka Mina Fürst Holtmanová (+0,16 s) a tretia skončila Michelle Gisinová zo Švajčiarska (+0,23 s). Líderka po prvom kole Nemka Lena Dürrová skončila piata.

Vlhovej najväčšia súperka o celkové víťazstvo vo Svetovom pohári, Američanka Mikaela Shiffrinová, finišovala na deviatom mieste.

Prvé kolo

Po prvom kole figurovala Vlhová na druhom mieste. Predbehla ju len Dürrová o osem stotín sekundy. Za Vlhovou bola tretia Anna Swennová Larssonová zo Švédska s mankom 11 stotín sekund a štvrtá Shiffrinová so stratou 25 stotín.

Už istá držiteľka malého glóbusu za slalom neodštartovala ideálne. Vlhová mala na prvom medzičase stratu 20 stotín a tú postupne nabaľovala. Na treťom už strácala 72 stotín. Spodnú pasáž trate však vylepšila na maximum a napokon výrazne skresala stratu na líderku.

Prvé kolo bolo vyrovnané, odstupy medzi pretekárkami neboli výrazné. Deviata Američanka Moltzanová strácala 65 stotín, výraznejší odstup mala až dvanásta Slovinka Andrea Slokarová (+1,04 s).

Štartovať mala aj domáca Sara Hectorová, ale po piatkovom (11. 3.) páde v obrovskom slalome si chce doliečiť menšie zranenie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport