Na hlavný obsah

Vlhová skončila v záverečnom slalome sezóny tretia

Za víťazkou zaostala o 81 stotín sekundy.

Vlhová skončila v záverečnom slalome sezóny tretia
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová v cieli po 2. kole finále slalomu žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo francúzskom stredisku Courchevel/Meribel. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v sobotnom (19. 3.) finálovom slalome Svetového pohára tretie miesto. Vo francúzskom dejisku Courchevel/Meribel zaostala za víťaznou Slovinkou Andrejou Slokarovou o 81 stotín sekundy.

Na druhej priečke skončila Nemka Lena Dürrová s odstupom 0,48 s.

Dvadsaťšesťročná Vlhová si pripísala 56. pódiové umiestnenie v pretekoch prestížneho seriálu. Vo veľkom predstihu mala vo vrecku prvenstvo v hodnotení disciplíny, keď zvíťazila v piatich slalomoch tejto sezóny SP a dvakrát bola druhá za Američankou Mikaelou Shiffrinovou.

Svoje ciele splnila

Na pódiu nestála jedine v predchádzajúcej súťaži vo švédskom Are, kde už ako úradujúca olympijská víťazka obsadila pred týždňom štvrté miesto.

„Pred touto sezónou som mala dva ciele, získať olympijský titul a malý glóbus. Netajila som sa tým a uplietla som si na seba bič. Bola to tvrdá práca a som veľmi rada, že sa mi to podarilo,“ povedala slovenská reprezentantka vo vysielaní Eurosportu.

Post slalomovej kráľovnej zimy chcela potvrdiť na finálovom podujatí. So štartovým číslom 3 predviedla agresívnu a riskantnú jazdu, v niektorých bránkach však bola o čosi neskôr.

Po prvom kole bola štvrtá

Po prvom kole figurovala na štvrtej priečke. Za vedúcou Dürrovou zaostávala o 48 stotín sekundy. Druhá pozícia patrila Švajčiarke Michelle Gisinovej (+0,37), priebežne tretia bola Slovinka Ana Buciková (+0,40).

Hneď po Slovenke sa vydala na trať Shiffrinová, ktorá prvým a druhým miestom v zjazde a super-G znemožnila rivalke obhajobu veľkého glóbusu.

V slalome Američanka momentálne neoplýva takou istotou, napriek tomu dokázala svoju jazdu v závere vygradovať a manko na Vlhovú stiahla z necelej pol sekundy aspoň na 18 stotín.

V porovnaní s Dürrovou však zaostávala až o 0,66 s. Rakúšanka Katharina Liensbergerová, pred Slokarovou jediná slalomová víťazka v tomto ročníku okrem Vlhovej a Shiffrinovej, išla na trati svojho trénera, ale veľkou chybou v hornej časti sa vyviedla z rytmu, už sa nezvládla dostatočne skonsolidovať a nabrala takmer dvojsekundovú stratu.

Shiffrinová až ôsma

Rukavicu najlepšej päťke po prvom kole hodila priebežne šiesta Slokarová, ktorá išla bezchybne a dravo a s výrazným náskokom sa dostala na čelo.

Shiffrinová nenašla slalomovú formu ani v druhom kole, nelyžovala v ideálnej stope a vo výsledkovej listine klesla na ôsmu pozíciu s mankom 1,48 s na víťazku.

Aj Vlhová o celý svoj náskok prišla už na prvom medzičase, akoby sa mierne borila s traťou a silovým štýlom jej odstup postupne narastal.

Za Slokarovú sa zaradila o 0,81 s, Buciková však bola ešte pomalšia a Gisinová pre „špicar“ nepríjemne spadla. Na Slovinku nestačila ani Dürrová, ktorá odsunula Vlhovú na tretie miesto.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport