Na hlavný obsah

Vlhová v zjazde až na 16. mieste, Shiffrinová zvýšila svoj náskok v celkovom poradí

Malý krištáľový glóbus vyhrala Talianka Goggiová.

Vlhová v zjazde až na 16. mieste, Shiffrinová zvýšila svoj náskok v celkovom poradí
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v stredajšom (16. 3.) poslednom zjazde aktuálnej sezóny Svetového pohára vo francúzskom dejisku Courchevel/Meribel 16. miesto. Jej najväčšia konkurentka v boji o veľký krištáľový glóbus, Američanka Mikaela Shiffrinová, pretek vyhrala.

Shiffrinová má tak v priebežnom poradí pred záverečnými tromi súťažami náskok 156 bodov. Malý krištáľový glóbus za zjazd získala Talianka Sofia Goggiová.

Shiffrinová vyhrala s náskokom desatiny na Rakúšanku Christinu Scheyerovú a Švajčiarku Joanu Hählenovú, ktoré skončili zhodne na druhom mieste. Goggiová bola dvanásta (+0,68 s) a Vlhová stratila 78 stotín.

Malý glóbus pre Taliansko

Súťaž mala tri fronty, okrem víťazky samotných pretekov sa rozhodovalo aj o glóbusoch. Goggiovú Švajčiarka Corinne Suterová slabším výkonom neohrozila a tak sa majsterka i smoliarka rýchleho sklzu napriek pádom a zraneniam tešila z obhajoby sezónneho titulu, celkovo tretieho v kariére.

Na konci pretekov sa rozuzľovala situácia v mikrosúboji dvoch superstar zjazdového lyžovania o veľký glóbus. Jeho obhajkyňa, Vlhová, podala statočný výkon, na medzičasoch držala krok s prvou desiatkou, ale v cieli pristála ako šestnásta (prvé nebodované miesto), tri stotinky od 16 bodov.

Jej bodová strata tak po strede narástla v maximálnom rozmere, lebo Shiffrinová predviedla parádnu jazdu, čistú v tiahlych zákrutách a dravú v prelomových oblúkoch. Jej dôležitý 100-bodový záber znamenal zároveň jej tretí triumf v zjazde a 73. celkovo v pretekoch SP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport