Na hlavný obsah

Vo Švajčiarsku našli štyroch mŕtvych, rodina zrejme vyskočila z okna bytovky

Ďalšia osoba bojuje o život v nemocnici.

Štyria ľudia vo štvrtok (24. 3.) zomreli a ďalší utrpel vážne zranenia pri páde z balkóna bytu vo švajčiarskom meste Montreux. Informovala o tom miestna polícia, podľa ktorej ide o členov jednej rodiny vrátane dvoch detí pochádzajúcich z Francúzska.

Pred jedným z domov okolo siedmej hodiny ráno našli telá piatich osôb. Pôvodne sa predpokladalo, že všetky zahynuli pri páde z bytu, jedna však prežila a s vážnymi poraneniami ju previezli do nemocnice.

Polícia neskôr oznámila, že zahynuli tri dospelé osoby a jedno z detí, druhé hospitalizovali vo vážnom stave. O život teda prišiel 40-ročný otec rodiny, 41-ročná matka a jej sestra dvojča. Pád neprežila ani osemročná dcéra, zatiaľ čo o život 15-ročného syna v nemocnici bojujú lekári.

Denník Blick na svojom webe s odvolaním sa na svedkov žijúcich v mieste nešťastia napísal, že všetci podľa všetkého vyskočili z balkóna svojho bytu na siedmom poschodí. Polícia iba potvrdila, že spadli z balkóna. Otázkou zostáva, ak rodina skočila, čo ju k takémuto činu viedlo.

Polícia oznámila, že pádu z balkóna predchádzal pokus vykonať súdny príkaz v súvislosti s domácou výučbou dieťaťa. Dvaja úradníci podľa vyhlásenia zaklopali na dvere a identifikovali sa, dnu ich však nevpustili. „Presné okolnosti a dôvod tejto tragickej udalosti sa vyšetrujú,“ dodala polícia.

Jeden zo susedov denníku Le Temps povedal, že išlo o nenápadnú rodinu, ktorá sa do domu prisťahovala pred tromi rokmi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet