Na hlavný obsah

Voľba šéfa SZĽH: Šatan má jedného protikandidáta

Bývalý hokejista vedie zväz od júna 2019.

Voľba šéfa SZĽH: Šatan má jedného protikandidáta
Na snímke prezident SZĽH Miroslav Šatan. Foto: TASR

V Slovenskom zväze ľadového hokeja (SZĽH) sa v piatok (18. 3.) uskutočnia voľby do viacerých orgánov vrátane postu prezidenta zväzu. O dôveru sa bude uchádzať súčasný šéf slovenského hokeja Miroslav Šatan, ktorý je zároveň generálnym manažérom mužskej reprezentácie.

V boji o prezidentské kreslo má jedného protikandidáta – je ním Ľudovít Jurínyi. Podľa čelného predstaviteľa HK Poprad je významná časť hokejového hnutia nespokojná, a to vrátane jeho osoby.

Miroslav Šatan vedie SZĽH od júna 2019, keď na poste prezidenta nahradil Martina Kohúta. Jeho súčasné funkčné obdobie vyprší v júni.

Ďalšie pozície

Kongres SZĽH bude okrem prezidenta voliť aj zástupcov do Výkonného výboru (VV), predsedu a podpredsedu Disciplinárnej komisie (DK) aj predsedu a členov Volebnej komisie (VK).

O post vo VV SZĽH sa bude uchádzať spolu 25 kandidátov vrátane dvojice Miroslav Lažo a Richard Rapáč, obaja budú kandidovať do VV aj ako zástupcovia športovcov.

Jediným kandidátom na post šéfa Disciplinárnej komisie je Rastislav Jakubovič, o pozíciu podpredsedu DK sa uchádzajú traja kandidáti. Záujem byť predsedom VK prejavil len Rastislav Železník, o post jej člena sa zaujíma deväť kandidátov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport