Na hlavný obsah

YouTube zablokoval kanály ruských médií RT a Sputnik

Meta obmedzí prístup k týmto médiám RT v celej EÚ.

YouTube zablokoval kanály ruských médií RT a Sputnik
Na ilustračnej snímke logo YouTube. Foto: TASR/AP

Americká videoplatforma YouTube v utorok (1. 3.) zablokovala pre svojich užívateľov v Európe kanály ruských provládnych médií RT a Sputnik. Dôvodom je podľa jej predstaviteľov „pokračujúca vojna na Ukrajine“, píše agentúra AFP.

„S okamžitou platnosťou blokujeme YouTube kanály RT a Sputniku v celej Európe,“ uviedla táto dcérska spoločnosť Googlu v emaile, z ktorého cituje AFP.

Americká spoločnosť Meta, prevádzkovateľ sociálnej siete facebook, ale aj twitter v pondelok (28. 2.) ohlásili kroky v boji proti dezinformáciám týkajúcim sa ruského útoku na Ukrajinu, ktoré sa objavujú na online platformách Ruskom kontrolovaných médií.

Spoločnosť Meta obmedzí prístup k ruským štátnym médiám RT a Sputnik v celej Európskej únii, oznámil šéf pre globálne záležitosti Nick Clegg v pondelkovom príspevku na twitteri. Dodal, že Meta tak reaguje na žiadosť zo strany vlád mnohých krajín a EÚ.

Twitter oznámil, že k príspevkom, v ktorých sa zdieľajú odkazy na ruské štátne médiá, pridá upozornenia a podnikne kroky na obmedzenie šírenia takéhoto obsahu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet