Na hlavný obsah

Za guľovanie kamzíka v Jasnej hrozí páchateľom pokuta

Organizátori lyžiarskeho podujatia chceli zvery údajne odplašiť.

Guľovačka na kamzíky v Jasnej má dohru. Minulý víkend pod Chopkom, počas súťaže, jeden z lyžiarov hádzal do čriedy zvierat snehové gule.

Incident pohoršil ľudí na sociálnych sieťach, ale najmä Správu Národného parku Nízke Tatry. Prípad riešia ochranári.

Video z celého incidentu, zverejnila Správa Národného parku Nízke Tatry (NAPANT) na sociálnych sieťach. Trvá necelé tri minúty. Na zázname vidno kamzíky, do ktorých niekto hádže snehové gule. Na celej situácii sa navyše bavia komentátori športového podujatia.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

,,Niekto sa pekne baví na tom, ako dement plaší kamzíky. Vám hrabe?“ napísal rozhorčený človek na sociálnej sieti. Štátnych ochranárov na nevhodné správanie lyžiara upozornili samotní diváci online prenosu pretekov.

,,Keď som to uvidel, tak naozaj to bolo pre mňa dosť nepríjemné. Určite je to maximálne nevhodné správanie človeka voči živočíchovi, ktorý navyše je zákonom chránený. Takéto veci sú naozaj cez čiaru,“ uviedol vedúci odboru strážnej služby Správa NAPANT Štátnej ochrany prírody Dan Hrťanský.

Organizátori podujatia sa odvolávajú na možný stret lyžiara s kamzíkom. Z tohto dôvodu preteky prerušili a kamzíky sa snažili odplašiť. Pripomínajú, že ide o zónu, vyhradenú pre tzv. freeridové lyžovanie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny