Na hlavný obsah

ZPH 2022: Slováci majú na dosah senzačný postup do semifinále curlingu

Zdolaním Švajčiarska si pripísali šiestu výhru.

ZPH 2022: Slováci majú na dosah senzačný postup do semifinále curlingu
Slovenskí reprezentanti v curlingu na vozíku Monika Kunkelová a Dušan Pitoňák počas zápasu proti Švajčiarsku na zimných paralympijských hrách v Pekingu. Foto: TASR/AP

Slovenskí reprezentanti v curlingu na vozíku sú na prahu veľkého úspechu – účasti v semifinále na zimných paralympijských hrách v čínskom Pekingu.

Slováci v základnej skupine vo štvrtok (10. 3.) ráno zdolali po parádnom obrate Švajčiarov 8:6 a z deviatich duelov majú bilanciu šesť triumfov a tri prehry. Na čele hodnotenia sú Číňania so Švédmi (7-2), tretia priečka patrí Kanaďanom (7-3). Tieto výbery už majú istotu semifinále.

Slovenský tím je priebežne na 4. priečke a pred sebou má ešte večerný súboj proti Estóncom (12.35 h SEČ). Na istotu postupu potrebujú Slováci zvíťaziť, postačí im však aj zaváhanie Lotyšov v súbojoch proti Britom alebo Číňanom.

Súboj Slovákov proti Švajčiarom sa niesol v znamení miernej prevahy Helvétov. Tí po štvrtom ende viedli 4:1 a po šiestom 6:3, no prišla siedma hra a v nej päťbodový zápis zverencov trénera Františka Pitoňáka. Tímy začali aj ôsmy end, no v jeho druhej polovici, keď už bol zjavný triumf slovenského výberu, si súperi podali roky a už ho nedohrávali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport