Na hlavný obsah

ZPH 2022: Slovenskí curleri vyhrali svoj piaty zápas a živia šance na semifinále

V stredu zdolali Švédov.

ZPH 2022: Slovenskí curleri vyhrali svoj piaty zápas a živia šance na semifinále
Slovenský reprezentant v curlingu na vozíku Peter Zaťko počas zápasu proti Číne na zimných paralympijských hrách v Pekingu. Foto: TASR

Slovenskí curleri na vozíku prehrali v stredajšom (9. 3.) zápase na ZPH 2022 v Pekingu s domácimi obhajcami zlatých medailí a úradujúcimi majstrami sveta 5:7.

Niekoľko hodín po súboji s Čínou dokázali zvíťaziť nad Švédskom 6:5 a udržali si šance na postup do semifinále. Na konte majú Slováci päť výhier a tri prehry, vo štvrtok (10. 3.) uzavrú súboje v základnej časti duelmi so Švajčiarskom a Estónskom.

„Zápas sa v prvej polovici vyvíjal dobre, ešte cez prestávku sme viedli. V druhej časti sa nám vypomstilo to, že sme netrafili sedem odkrytých kameňov, čo sa ukázalo ako rozhodujúce. Také niečo by sa nám vypomstilo aj proti slabšiemu súperovi a nie takému, ako je Čína,“ citovala stránka paralympic.sk slová trénera Františka Pitoňáka po prehratom súboji s Čínou.

„Určite už svoje zohrala aj únava, lebo momentálne máme taký nabitý program, že v priebehu 26 hodín musíme odohrať štyri náročné zápasy,“ dodal Pitoňák.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport