Na hlavný obsah

Žreb EKL: Slavia si zopakuje duely proti Feyenoordu

V šlágri sa proti sebe postavia Leicester a PSV.

Žreb EKL: Slavia si zopakuje duely proti Feyenoordu
Trofej pre víťaza Európskej konferenčnej ligy. Foto: SITA/AP

Futbalisti Slavie Praha s Ivanom Schranzom sa vo štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy stretnú s Feyenoordom Rotterdam. Na úvod nastúpia v Holandsku, odvetu absolvujú v domácom prostredí.

Piatkový (18. 3.) žreb rozhodol aj o dvojiciach FK Bodö/Glimt – AS Rím, Olympique Marseille – PAOK Solún a Leicester City – PSV Eindhoven.

Prvé zápasy najlepšej osmičky sa odohrajú 7. apríla, odvety sú na programe o týždeň neskôr 14. apríla. Slavia postúpila do tejto fázy cez LASK Linz, hoci vo štvrtkovej (17. 3.) osemfinálovej odvete prehrala na pôde súpera 3:4, z Prahy mala náskok 4:1. Schranz hral v Rakúsku do 80. minúty.

Odveta so slovenskou stopou

V rámci skupinových vystúpení si už Slavia zmerala sily s Feyenoordom. V E-skupine vonku prehrala 1:2 a doma remizovala 2:2.

Slovenský krídelník je posledný slovenský zástupca v premiérovej sezóne tretej najprestížnejšej európskej klubovej súťaže. Stredopoliar Jakub Hromada absentuje v kádri úradujúceho českého majstra pre EKL.

FC Kodaň s obrancom Denisom Vavrom podľahol PSV Eindhoven. Vitesse Arnhem, ktorému pre chorobu chýbal v odvete stredopoliar Matúš Bero, vypadol s favorizovaným AS Rím.

V prípade postupu začne Slavia 28. apríla v úvodnom stretnutí semifinále na vlastnom štadióne proti víťazovi dvojzápasu medzi Marseille a Solúnom.

V druhom semifinále si zmerajú sily postupujúci z dvojíc Leicester – Eindhoven a Bodö/Glimt – AS Rím. Odvety elitného kvarteta sa uskutočnia 5. mája, finále bude 25. mája v Tirane.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport