Na hlavný obsah

Žreb LM: Chelsea vyzve Real Madrid, Manchester City privíta Atlético

Bayern narazí na prekvapenie z Villarrealu.

Žreb LM: Chelsea vyzve Real Madrid, Manchester City privíta Atlético
Na snímke štvrťfinálové dvojice s menami klubov svetia na tabuli počas žrebovania štvrťfinále a semifinále futbalovej Ligy majstrov v Nyone. Foto: TASR/AP

Futbalisti obhajcu trofeje FC Chelsea sa vo štvrťfinále Ligy majstrov stretnú s Realom Madrid. V ďalšom šlágri si finalista predchádzajúcej sezóny Manchester City zmeria sily s Atléticom Madrid. Piatkový (18. 3.) žreb určil aj dvojice FC Villarreal – Bayern Mníchov a Benfica Lisabon – FC Liverpool.

Chelsea a Real na seba narazili aj v predchádzajúcej sezóne, anglický zástupca zvíťazil v semifinále v súčte 2:1. Konfrontácia bude pikantná pre trénera Realu Carla Ancelottiho, ktorý v rokoch 2009 až 2011 pôsobil práve na lavičke Londýnčanov. Brankár Thibaut Courtois prestúpil z Chelsea do Realu pred štyrmi rokmi.

„Budeme to mať náročné, ťažko môže byť výzva väčšia než hrať odvetu na Santiago Bernabéu za prítomnosti divákov. Ohľadom tohto dvojzápasu panujú veľké očakávania, vieme, čo na nás čaká,“ povedal kouč úradujúcich šampiónov Thomas Tuchel.

Znovu v Manchestri

Atlético sa po vyradení United opäť vráti do Manchestru, kde dôjde na premiérový vzájomný duel týchto klubov v najprestížnejšej európskej súťaži. V elitnej štvorke sa môže konať repríza vlaňajšieho čisto anglického finále, ale aj madridské derby.

Villarreal v osemfinále senzačne vyradil Juventus Turín, keď v stredajšej (16. 3.) odvete triumfoval na pôde súpera 3:0. Pokúsi sa zaskočiť ďalšieho favorita, proti Bayernu to však bude mať nesmierne náročné, Mníchovčania v odvete úvodného kola jarnej vyraďovacej fázy strelili Salzburgu sedem gólov.

„Ako dobre, že som v stredu sledoval vystúpenie Villarrealu. O postup do semifinále budeme musieť bojovať každú sekundu tohto dvojzápasu,“ reagoval útočník Bayernu Thomas Müller na twitteri.

„Za súpera máme jedného z favoritov celej súťaže. Nastúpime s nadšením, chceme si to užiť,“ dodal ambasádor Villarrealu Marcos Senna.

Ťažký žreb pre Benficu

Benfica a Liverpool sa stretnú prvýkrát od sezóny 2005/2006, portugalské mužstvo v osemfinále zdolalo vtedajšieho obhajcu trofeje v súčte 3:0. V dvojzápase skóroval aj Luisao, terajší riaditeľ Benficy.

„Dostali sme ťažký žreb. V roku 2006 bol Liverpool držiteľom trofeje a prešli sme cez neho. Aj teraz má veľmi silný tím s hráčmi na najvyššej úrovni v obrane, ale jeho najsilnejšia stránka je v útoku,“ povedal.

Prvé zápasy najlepšej osmičky sa odohrajú 5. a 6. apríla, odvety sú na programe 12. a 13. apríla. V sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone sa rozhodlo aj o tom, že víťaz dvojzápasu medzi City a Atléticom privíta v úvodnom stretnutí semifinále (26./27. apríla) postupujúceho z dvojice Chelsea a Real.

Benfica alebo Liverpool začne proti úspešnému z konfrontácie Villarrealu s Bayernom. Semifinálové odvety sa uskutočnia 3. a 4. mája. Finále bude 28. mája na Stade de France, oficiálne bude domácim tímom víťaz druhého semifinále. UEFA presunula dejisko súboja o trofej na predmestie Paríža z Petrohradu v dôsledku ruskej invázie na Ukrajinu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport