Na hlavný obsah

Počet obetí v Boroďanke môže byť vyšší ako v Buči, tvrdí generálna prokurátorka

Je o čom hovoriť, hlási.

Počet obetí v Boroďanke môže byť vyšší ako v Buči, tvrdí generálna prokurátorka
Pohľad na veľké škody na obytnej budove v rezidenčnej oblasti po ruskom leteckom útoku v Boroďanke. Foto: TASR/AP

Ukrajinská generálna prokurátorka Iryna Venediktovová v pondelok (4. 4.) uviedla, že následky ruskej invázie v ukrajinskom meste Boroďanka môžu byť ešte horšie ako v meste Buča.

Obe mestá sa nachádzajú v Kyjevskej oblasti a ruské jednotky sa z nich stiahli len pred niekoľkými dňami, informoval denník The Guardian.

Vo vysielaní ukrajinskej televízie Venediktovová vyhlásila, že počet obetí v Boroďanke, ktorá leží 23 kilometrov západne od Buče, by mohol byť vyšší ako kdekoľvek inde. Bližšie informácie k svojmu tvrdeniu neuviedla.

Vysvetlila, že o situácii v Kyjevskej oblasti sa dá informovať, pretože príslušné úrady a zložky do nej v nedeľu (3. 4.) získali prístup. Momentálne sa podľa nej vyhodnocuje situácia v mestách Irpiň, Buča a Vorzeľ.

Uviedla, že pokiaľ ide o obete, najhoršia sa situácia javí v Boroďanke.

„Myslím, že o Boroďanke budeme hovoriť samostatne. Je o čom hovoriť,“ povedala Venediktovová, pričom zároveň nespresnila, o koľko obetí v radoch civilistov by mohlo ísť.

Venediktovová v pondelok informovala, že na rôznych miestach Kyjevskej oblasti sa po odsune ruských vojakov našli telá 410 zabitých civilistov. Mnohí z nich mali zviazané ruky či strelné zranenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet