Na hlavný obsah

Evakuáciu z Mariupola prekazili ruské sily, uviedol predstaviteľ mesta

Obyvatelia ostali uviaznutí v meste.

Evakuáciu z Mariupola prekazili ruské sily, uviedol predstaviteľ mesta
Muž kráča so psom okolo bytovky zničenej po ostreľovaní na okraji ukrajinského Mariupolu na území pod kontrolou inváznych síl na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Pokus ukrajinských úradov o evakuáciu civilistov zo zničeného mesta Mariupol, kde je stále uviaznutých mnoho obyvateľov, bol v sobotu (23. 4.) „prekazený“ ruskými silami.

Informoval o tom predstaviteľ mesta Petro Andruščenko, na ktorého sa odvolala tlačová agentúra AFP.

Evakuáciu prekazili

„Evakuácia bola prekazená,“ napísal Andruščenko na sociálnej sieti Telegram. Dodal, že na evakuačnom zbernom mieste oznámenom Kyjevom sa zhromaždilo približne 200 obyvateľov Mariupola, ale ruské sily ich „rozohnali“.

Uviedol tiež, že ďalším obyvateľom ruské sily nariadili, aby nastúpili do autobusov, ktoré mali namierené na miesta kontrolované Ruskom.

Ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščuková predtým informovala, že Ukrajina v sobotu (23. 4.) napoludnie podnikne nový pokus o evakuáciu civilistov z obliehaného prístavného mesta Mariupol.

„Dnes sa opäť pokúsime evakuovať ženy, deti a starších ľudí,“ uviedla Vereščuková na platforme Telegram a zároveň vyzvala ľudí, aby sa zhromaždili na diaľnici blízko tamojšieho nákupného strediska Port City.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet