Na hlavný obsah

Fico: Toto je koniec demokracie, keď sa väčšina rozhodne zlikvidovať menšinu

Nevie, proti čomu sa má brániť.

Fico: Toto je koniec demokracie, keď sa väčšina rozhodne zlikvidovať menšinu
Na snímke predseda strany Smer-SD Robert Fico. Foto: TASR

Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico v piatok (22. 4.) zobral na vedomie žiadosť o jeho väzobné stíhanie. Avšak dodáva, že jeho obvinenie je vymyslené s cieľom zatvoriť jemu i Smeru „opozičné ústa“. Uviedol to vo videu na sociálnej sieti.

„A najjednoduchšie je zatvoriť predsedu najsilnejšej parlamentnej opozičnej strany aspoň na jeden rok, najlepšie do volieb, aby som im vôbec nezavadzal. A aby ich nemal kto vo voľbách poraziť na hlavu,“ povedal Fico.

Hovorí o konci demokracie

Expremiér tvrdí, že ide o koniec demokracie na Slovensku. „Nikto z nás nepochybuje, že poslanci vládnej koalície budú mľaskať ako prasce, keď budú stláčať tlačidlo za moje vydanie na väzobné stíhanie. V poriadku, čo nás nezabije, to nás posilní. Ale toto je koniec demokracie, keď sa väčšina rozhodne zlikvidovať, doslova fyzicky, menšinu,“ skonštatoval Fico.

Dodáva, že nevie, proti čomu sa pri svojom obvinení má brániť. „Nie som obvinený ani z korupcie, ani majetkovej kriminality, ani z násilného trestného činu. Netuším, z čoho som obvinený. Mám sa brániť, že som bol predseda vlády? Jediné, čo stále v uznesení čítam, je trestná daňová činnosť (exprezidenta Andreja) Kisku a (šéfa OĽANO Igora) Matoviča, o ktorej sme pravdivo informovali verejnosť. To je celý môj hriech aj s Robertom Kaliňákom,“ pokračoval poslanec.

Doplnil, že sa s ním ako „nevinným opozičným lídrom bojuje neférovo“. Myslí si, že ho „vládna mašinéria“ pošle na Špecializovaný trestný súd, aby ho z kolúznych dôvodov zatvorili do väzby. Nechápe však, koho má ovplyvňovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko