Na hlavný obsah

Ficov obhajca podal námietku zaujatosti proti prokurátorom ÚŠP

Chcú, aby z prípadu vylúčili všetkých prokurátorov úradu.

Ficov obhajca podal námietku zaujatosti proti prokurátorom ÚŠP
Obhajca Fica a Kaliňáka David Lindtner odpovedá na otázky novinárov. Foto: TASR

Obhajoba obvineného expremiéra Roberta Fica (Smer-SD) podala námietku zaujatosti proti prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

Pred stredajším (27. 4.) rokovaním mandátového a imunitného výboru parlamentu to uviedol Ficov obhajca David Lindtner. Výbor sa má zaoberať žiadosťou prokuratúry na vzatie Fica do väzby.

Chcú, aby vylúčili všetkých prokurátorov úradu

Hovorí, že ÚŠP je monokratický orgán a po špeciálnom prokurátorovi Danielovi Lipšicovi by mali z prípadu vylúčiť všetkých prokurátorov úradu.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v rámci akcie Súmrak obvinil Fica a exministra vnútra Roberta Kaliňáka zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj z opakovaného zločinu ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva.

V prípade obvinili aj nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra a policajného exprezidenta Tibora Gašpara.

Žiadosťou prokurátora ÚŠP o vzatie poslanca parlamentu Fica do väzby by sa mala NR SR zaoberať vo štvrtok (28. 4.). Prípadné väzobné stíhanie poslanca NR SR je možné až po súhlase parlamentu a rozhodnutí súdu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko