Na hlavný obsah

Ilegálni migranti sa pri prevoze takmer zadusili. Polícia obvinila vodiča

Išlo o trinásť ľudí zo Sýrie.

Ilegálni migranti sa pri prevoze takmer zadusili. Polícia obvinila vodiča
Na snímke policajné auto, ktoré zadržalo nelegálnych migrantov. Foto: Polícia SR

Príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii (UHCP) získali operatívne informácie o plánovanom prevoze nelegálnych migrantov z územia Maďarska na Slovensko. Počas piatka (29. 4.) pripravili opatrenia smerujúce k zadržaniu podozrivého vozidla aj s jeho posádkou. Informovala o tom hovorkyňa polície Denisa Bárdyová.

„Od skorého rána monitorovali oblasť v okolí hraničného priechodu v Štúrove, kadiaľ malo  vozidlo spolu s nelegálnymi migrantmi prejsť. Policajti dali vodičovi znamenie na zastavenie, ten však na výzvy nereagoval a pokúsil sa ujsť ďalej do vnútrozemia,“ priblížili situáciu.

Následne ho zastavili pri čerpacej stanici v obci Salka. Vodičom bol 29-ročný muž z Ukrajiny. Ten sa snažil previezť 13 ilegálnych migrantov zo Sýrie.

Policajti prehľadaním zadnej časti vozidla zistili, že ďalším prevozom cudzincov mohlo dôjsť k ohrozeniu života prevážaných. „Dvaja cudzinci už boli pridusení a vo vozidle nebol riadny prívod vzduchu. Našťastie, k vážnejším zraneniam nedošlo,“ opísala polícia.

Vodiča obvinila a navrhla jeho väzobné stíhanie. Po dokázaní viny mu hrozí trest odňatia slobody v trvaní od 7 do 10 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko