Na hlavný obsah

Izrael letecky zaútočil na pásmo Gazy. Reagoval na raketový útok

Odpálená bola jedna raketa.

Izrael letecky zaútočil na pásmo Gazy. Reagoval na raketový útok
Izraelskí pohraniční policajti hliadkujú na zatvorenom kontrolnom stanovišti Kalandijá, ktorý Palestínčania využívajú na prechod do Jeruzalema. Foto: TASR

Izrael v utorok (19. 4.) skoro ráno letecky zaútočil na pásmo Gazy v reakcii na raketu odpálenú v pondelok (18. 4.) z územia tejto palestínskej enklávy.

K raketovému útoku na Izrael sa bezprostredne neprihlásila žiadna frakcia z pásma Gazy. V posledných dňoch však došlo k viacerým potýčkam medzi bezpečnostnými silami židovského štátu a Palestínčanmi, pripomína Reuters.

Izraelská armáda oznámila, že z pásma Gazy bola na izraelské územie odpálená jedna raketa.      

Pomohol systém protiraketovej obrany

„Raketu zachytil systém protiraketovej obrany Iron Dome (Železná kupola),“ uvádza armáda vo vyhlásení. Išlo o prvý takýto útok od januára, konštatuje AFP.

Izraelské vzdušné sily o niekoľko hodín neskôr oznámili, že počas odvetného útoku zasiahli zariadenie na výrobu zbraní palestínskeho militantného hnutia Hamas.

Hamas tvrdí, že použil svoj systém obrany proti vzdušným útokom. Tie si nevyžiadali žiadne obete, píše AFP s odvolaním sa na svedkov a zdroje z prostredia bezpečnostných zložiek.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet