Na hlavný obsah

Johnson avizoval nový balík finančnej a vojenskej pomoci Ukrajine

V Kyjeve sa stretol s ukrajinským prezidentom.

Johnson avizoval nový balík finančnej a vojenskej pomoci Ukrajine
Britský premiér Boris Johnson a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj diskutujú počas stretnutia v Kyjeve. Foto: TASR/AP

Britský premiér Boris Johnson po prekvapivej sobotňajšej (9. 4.) návšteve Kyjeva, kde sa stretol s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským, oznámil, že Spojené kráľovstvo pripravuje nový balík finančnej a vojenskej pomoci pre Ukrajinu. Informovala o tom stanica Sky News.

Spojené kráľovstvo pošle na Ukrajinu ďalších 120 obrnených vozidiel a protilodných raketových systémov.

„Dnes som sa stretol v Kyjeve s mojím priateľom prezidentom Zelenským v rámci prejavu našej neochvejnej podpory ukrajinskému ľudu. Pripravujeme nový balík finančnej a vojenskej pomoci. Je dôkazom nášho záväzku v boji jeho krajiny proti barbarskej kampani Ruska,“ napísal Johnson na twitteri.

O návšteve Johnson neinformoval

„Návšteva Borisa Johnsona v Kyjeve sa práve začala stretnutím s prezidentom Zelenským,“ uviedol ešte skôr Zelenského poradca Andrij Sybiha. Na sociálnej sieti zverejnil fotografiu dvojice.

Podľa stanice Sky News informáciu potvrdilo aj ukrajinské veľvyslanectvo v Spojenom kráľovstve, pričom na twitteri zverejnilo fotografiu dvojice s nápisom Prekvapenie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet