Na hlavný obsah

Špecializovaný trestný súd poslal do väzby jedného obvineného z kauzy Pompeje

Rozhodnutie nie je právoplatné.

Špecializovaný trestný súd poslal do väzby jedného obvineného z kauzy Pompeje
Ilustračné foto - sudcovské kladivko. Foto: TASR/AP

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) sčasti vyhovel návrhu prokurátora a vzal do väzby jedného z dvojice obvinených v kauze Pompeje; druhú osobu prepustil zo zadržania. Informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Bednáriková.

Rozhodnutie nie ešte je právoplatné, prokurátor i obvinený podali proti nemu sťažnosť. Rozhodovať bude Najvyšší súd (NS) SR.

 „Sudca pre prípravné konanie ŠTST sčasti vyhovel návrhu prokurátora a vzal obvineného Ing. J.J. do kolúznej väzby. Obvinenú PhDr. E.H. prepustil na slobodu, nakoľko nevzhliadol u nej žiaden z dôvodov väzby,“ uviedla Bednáriková. Doplnila, že u oboch mal sudca za to, že existuje dôvodne podozrenie zo spáchania trestného činu.

Dvojici obvinených navrhol väzbu prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. Ide o bývalých funkcionárov Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR.

Podozriví sú z korupčnej trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a s porušovaním povinností pri správe cudzieho majetku. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil dovedna 11 fyzických a šesť právnických osôb.


     
      
     

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko