Na hlavný obsah

Proces v kauze Kotlebových šekov prerušili, na súde nahlásili bombu

Marian Kotleba neprišiel na súd.

Proces v kauze Kotlebových šekov prerušili, na súde nahlásili bombu
Na snímke poslanec NR SR Marian Kotleba (ĽSNS). Foto: TASR

Odvolací proces v kauze rozdávania kontroverzných šekov predsedom ĽSNS Marianom Kotlebom v hodnote 1 488 eur na Najvyššom súde (NS) SR prerušili približne do 12.00 h. Dôvodom je nahlásenie bomby na súde.

Bombová hrozba sa týka všetkých súdov v Bratislave, nielen Najvyššieho súdu SR, potvrdila to bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková. Podľa jej slov nebol konkretizovaný jeden súd, polícia preto robí opatrenia a kontroluje každý jeden.

Utorkový (5. 4.) odvolací proces sa začal aj napriek Kotlebovej neúčasti, ktorú ospravedlnil starostlivosťou o chorého syna.

Mohol by prísť o poslanecký mandát

Senát po krátkej porade rozhodol, že ospravedlnenie nie je riadne a dostatočne hodnoverne odôvodnené. Po prípadnom právoplatnom odsúdení by Kotlebovi automaticky zanikol mandát poslanca Národnej rady (NR) SR.

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) neprávoplatne odsúdil Kotlebu ešte v októbri 2020. Sudkyňa ho vtedy uznala za vinného zo zločinu podpory a propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu základných ľudských práv a slobôd.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko