Na hlavný obsah

Luntera vo voľbách predsedu kraja podporí aj Hlas-SD

Podporili ho už aj SaS, PS či KDH.

Luntera vo voľbách predsedu kraja podporí aj Hlas-SD
Podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) a kandidát na župana BBSK Ondrej Lunter. Foto: TASR

Kandidatúru Ondreja Luntera (nezávislý) na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) v tohtoročných voľbách podporí aj strana Hlas-SD. Krajskí zástupcovia strany o tom informovali spoločne s Lunterom v utorok (12. 4.).

Lunter, ktorý je v súčasnosti podpredsedom kraja, ocenil doterajšiu spoluprácu s klubom Hlas-SD v Zastupiteľstve BBSK. „Nechceme viesť politiku súbojov. Do komunálnej a regionálnej patrí politika spolupráce a dosahovania výsledkov,“ uviedol Lunter.

Ako dodal, nie je jeho cieľom ľudí rozdeľovať, ale spolupracovať na projektoch tak, aby veci fungovali. Krajský predseda Hlas-SD Roman Malatinec povedal, že Lunter predstavuje pre stranu kontinuitu.

„Chceme prispieť ku konkrétnym riešeniam v našom kraji. Chceme aby poslanci Hlas-SD predstavovali v zastupiteľstve silný sociálny rozmer a vďaka tejto dohode máme prísľub, že našim iniciatívam bude (Lunter) v prípade svojho úspechu naklonený,“ uviedol Malatinec.

Lunter spoločne s Malatincom v utorok podpísali i spoločné memorandum hovoriace o vzájomnej spolupráci. Memorandum sa netýka postupu vo voľbách na poslancov kraja, kde chce Hlas-SD postupovať samostatne.

Strana sa však zaviazala, že nebude vytvárať volebné koalície a ani spolupracovať s kandidátmi iných strán.

Lunter svoju kandidatúru oznámil v druhej polovici februára, súčasný predseda BBSK Ján Lunter sa o funkciu druhýkrát uchádzať nebude. Lunter avizoval, že kandiduje ako nezávislý kandidát, no uchádzať sa bude o širšiu politickú podporu.

Tú mu už vyslovili strany Sloboda a Solidarita, Kresťanskodemokratické hnutie, Progresívne Slovensko, Spolu – občianska demokracia, Občianska konzervatívna strana aj Aliancia. Spoluprácu so stranami Smer-SD, ĽSNS a Republika Lunter vylúčil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny