Na hlavný obsah

Mandátový výbor súhlasí so žiadosťou GP SR o vydanie Fica do väzby

Diskutovať v pléne sa má vo štvrtok.

Mandátový výbor súhlasí so žiadosťou GP SR o vydanie Fica do väzby
Na snímke predseda Smer-SD Robert Fico. Foto: TASR

Predsedníčka mandátového a imunitného výboru Národnej rady (NR) SR Anna Andrejuvová (OĽANO) informovala, že výbor na stredajšom (27. 4.) rokovaní schválil uznesenie, ktorým súhlasí so žiadosťou Generálnej prokuratúry (GP) SR o vydanie poslanca Roberta Fica (Smer-SD) do väzby.

Za súhlas hlasovalo osem poslancov, dve poslankyne z vládneho hnutia Sme rodina sa zdržali. Ide o Moniku Péter a Petru Hajšelovú. Poslanci Smeru-SD sa z rokovania výboru ospravedlnili. Plénum parlamentu, ktoré rozhodne, či Fica vydá do väzby, sa žiadosťou má zaoberať vo štvrtok (28. 4.).

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v rámci akcie Súmrak obvinil Fica a exministra vnútra Roberta Kaliňáka zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj z opakovaného zločinu ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva.

Exministra vnútra už Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku poslal do väzby, no rozhodnutie ešte musí potvrdiť Najvyšší súd (NS) SR. Fica zatiaľ poslať do väzby nemožno, keďže je potrebný súhlas parlamentu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko