Na hlavný obsah

Žiaci budú od utorka do štvrtka maturovať v náhradnom termíne

Maturujú len na vybraných školách.

Žiaci budú od utorka do štvrtka maturovať v náhradnom termíne
Na snímke maturanti počas slohovej práce zo slovenského jazyka a literatúry na Gymnáziu Ľudovíta Štúra vo Zvolene. Foto: TASR

Žiaci, ktorí neabsolvovali od 15. do 18. marca externú časť a písomnú formu internej časti maturitnej skúšky, budú od utorka (5. 4.) do štvrtka (7. 4.) maturovať v náhradnom termíne.

Maturovať nebudú plošne na všetkých školách, ale len na vybraných školách. Zoznam zverejnil Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM) na svojom webe.

V utorok sa bude podľa NÚCEM v náhradnom termíne maturovať z predmetov slovenský jazyk a literatúra a maďarský jazyk a literatúra. O deň neskôr (6. 4.) z cudzích jazykov. Vo štvrtok z predmetov matematika a slovenský jazyk a slovenská literatúra.

Skúšku zo slovenčiny absolvuje 454 žiakov

Z odboru komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR uviedli, že zo slovenského jazyka a literatúry sa na náhradný termín prihlásilo 454 žiakov, z matematiky 65.

Na náhradný termín je prihlásených aj 12 študentov z predmetu slovenský jazyk a slovenská literatúra, desať z predmetu maďarský jazyk. V rámci cudzieho jazyka má najviac študentov absolvovať maturitnú skúšku v náhradnom termíne z anglického jazyka.

Na úrovni C1 ide o 32 žiakov, na úrovni B2 169 žiakov a na úrovni B1 ich má maturovať 229. Náhradný termín z nemeckého jazyka má využiť dokopy 35 žiakov, najviac (21) na úrovni B1. Na náhradný termín maturitnej skúšky z ruského jazyka je prihlásených 17 žiakov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko