Na hlavný obsah

Medveď v Nízkych Tatrách stratil plachosť, vystrašil turistov. Zrejme ho usmrtia

Ide o trojročného 70-kilogramového medveďa Miša.

Nečakané stretnutie medveďa s lyžiarmi v Nízkych Tatrách. K incidentu došlo na turistickom chodníku. Ochranári si myslia, že šelmu ľudia dlhodobo prikrmovali, čím stratila plachosť. Tohto medveďa zrejme budú musieť usmrtiť.

V reportáži RTVS si môžete pozrieť autentické zábery, ktoré zachytil lyžiar v Nízkych Tatrách pod Ďumbierom. K náhodnému stretnutiu s medveďom došlo na hlavnom turistickom chodníku, ktorým denne prejdú desiatky ľudí.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Zrazu sme natrafili na toho medveďa a bol prosto úplne kľudný. Len kým tam prišli tí turisti, ktorí ho chceli obehnúť vrchom, tak on ich zbadal a išiel za nimi,“ opísal situáciu autor videa Albert.

Strážcovia prírody hovoria, že ide o trojročného 70-kilogramového medveďa Miša. To, že stratil plachosť si všimli už minulý rok, keď ho skúšali aj plašiť.

„Už ako malé medvieďa bol naučený svojou matkou vyhľadávať ľudskú potravu popri hoteloch a penziónoch. A, samozrejme, je veľký predpoklad, že ľudia mu samotní hádzali pri stretnutí potravu. Už len s tým cieľom, aby sa s ním odfotili,“ hovorí Dan Harťanský, vedúci stráže prírody NAPANT.

Ochranári žiadajú verejnosť, aby turistický chodník až do odvolania nevyužívala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko