Na hlavný obsah

MHD v Bratislave obohatia dva nové prestupné body

Projekt bude stáť takmer 8 miliónov eur.

V Bratislave vzniknú dva nové prestupné body. Mali by lepšie prepojiť vlakovú a mestskú hromadnú dopravu v Dúbravke a vo Vrakuni. Mestské časti spolupracujú s ministerstvom dopravy. Peniaze na výstavbu budú čerpať z eurofondov.

Nový terminál integrovanej osobnej dopravy vznikne na železničnej trati medzi Dúbravkou a rozvíjajúcou sa lokalitou Bory. Projekt za takmer 8 miliónov eur by mal byť hotový do konca budúceho roka. Trať a mestskú časť prepoja predĺžením Saratovskej ulice.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Ktorá pôjde popod trať – novým mostom alebo tunelovým objektom a napojí sa na infraštruktúru neďalekého obchodného centra. Ak chcete, môžete si to predstaviť ako integrovanú zastávku MHD – železnica, cyklisti, peší,“ vysvetlil minister dopravy Andrej Doležal (nom. Sme Rodina).

V súvislosti s novým prestupným uzlom sa v budúcnosti počíta aj s dostavbou električkovej trate z Dúbravky. Nová cesta zároveň priblíži Devínsku Novú Ves.

„Naozaj sa odbremení celá tá časť, ten tunel, čo tu je. Malý tunel do Devínskej a tie kamióny, ktoré chodia z Technického skla cez celú Dúbravku, budú môcť chodiť skratkou do Volkswagenu,“ opísal Martin Zaťovič (nezávislý), starosta mestskej časti Bratislava-Dúbravka

Nový terminál integrovanej osobnej prepravy vznikne aj v bratislavskej Vrakuni – v okolí otočiska trolejbusov Čiližská.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny